Μητροπ. Νεοφύτου 11 – Τ.Κ.: 462 00 – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - tel.: 2666023863 - email: info@arhontiko-riga.gr

Wine Bar-Cafe

Οι φιλοξενούμενοι καθώς και οι πελάτες του Wine Bar – Cafe του «Αρχοντικού Ρίγγα 1872», μπορούν να απολαύσουν ευχάριστες στιγμές χαλάρωσης στους κοινόχρηστους χώρους του, οι οποίοι αποτελούνται από :
α) Κεντρικό διάδρομο (lobby) ισογείου, στον οποίο βρίσκεται η υποδοχή (reception).
β) Σαλόνι (café) με πιάνο και ιδιαίτερο τζάκι, από όπου είναι ορατό το υπόγειο κελάρι κρασιών μέσα από μια ανοικτή καταπακτή (γκλαβανή), καλυμμένη από γυαλί.
β) Αίθουσα πρωινού με εμφανείς πέτρινους τοίχους και παραδοσιακό (ρουστίκ) τζάκι.
β) Παραδοσιακή ρουστίκ κουζίνα (μπαρ) – χώρος προετοιμασίας πρωινού.
δ) Υπόγειο κελάρι με βαριά ξύλινη κάβα κρασιών, κυρίως οινοποιείων της Ηπείρου.
Το σαλόνι και η αίθουσα πρωινού, έχουν θέα και άμεση πρόσβαση στο μεγάλο αύλειο χώρο του αρχοντικού, τον όμορφο κήπο με πλακοστρώσεις, χώρους πρασίνου με δένδρα (καστανιά, κουτσουπιά, αγγελικούλα, δάφνη, ιβίσκους κ.λ.π.), παρτέρια λουλουδιών (πανσέδες, τριανταφυλλιές, γιασεμιά, λεβάντες, δενδρολίβανα κ.λ.π.) που όλα μαζί, με τα αρώματα της φύσης ιδιαίτερα τους εαρινούς και θερινούς μήνες, συνθέτουν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα στο πρωινό γεύμα, στον απογευματινό καφέ, στο βραδινό κρασί ή ποτό.
Το café και το bar του «Αρχοντικού Ρίγγα», παρέχουν εξυπηρέτηση στους καλαίσθητους χώρους του ισογείου κατά τους χειμερινούς μήνες ή στον αύλειο χώρο κατά τους εαρινούς και θερινούς μήνες.

Σερβίρονται όλοι οι τύποι καφέ (ελληνικός, γαλλικός, espresso, cappuccino κ.ά.), ζεστά ή κρύα ροφήματα σοκολάτας, ποικιλίες τσαγιού, φρέσκος φυσικός χυμός πορτοκαλιού, παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, παγωτά κ.ά.

Το υπόγειο κελάρι του «Αρχοντικού Ρίγγα», διατηρεί σε ικανοποιητικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και φωτισμού, κάβα εμφιαλωμένων τοπικών οίνων της Παραμυθιάς και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου. Πέραν αυτών, τα οποία ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει με τη συνοδεία κρύων πιάτων τυριών και αλλαντικών, σερβίρεται επίσης πατροπαράδοτο τσίπουρο Παραμυθιάς, εμφιαλωμένη ή βαρελίσια μπύρα σε παγωμένο ποτήρι (creeker), ποικιλία ποτών και κοκτέϊλς.